Domácí drůbeží paštika s houbami
Suroviny
- 250 g Krůtí maso
- 250 g Kuřecí prsa
- 75 g Olivy nakládané
- 200 g Houby čerstvé
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín drcený
- 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 36 g
- Sodík 755 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 158.3 mg
- Draslík 700.5 mg
- Vláknina 5358.5 mg
- Vitamín A 5358.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuřecí a krůtí maso bez kůže nakrájíme na kostičky, přilijeme 1 dl smetany a v mixéru maso rozmixujeme. Pak masovou hmotu dáme do mísy, přidáme k němu omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželku, nadrobno pokrájenou cibuli, citronovou šťávu, 1,5 dl smetany, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.
-
2
Čerstvé houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. V pánvi na rozehřátém másle podusíme houby doměkka, ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem.
-
3
Paštikovou formu vyložíme alobalem a naplníme ji polovinou masové hmoty. Potom rozložíme houby, na ně poskládáme nakládané zelené olivy (bez pecky) a vše zakryjeme druhou polovinou masové hmoty. Vrch přikryjeme papírem na pečení a pevně uzavřeme alobalem. Formu ponoříme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C asi 50 minut.
-
4
Upečenou paštiku nacháme vychladnout, vyklopíme ji a dáme do chladničky na 12 hodin uležet.
-
7