Domácí drůbeží paštika s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Krůtí maso
  • 250 g Kuřecí prsa
  • 75 g Olivy nakládané
  • 200 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 755 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 158.3 mg
  • Draslík 700.5 mg
  • Vláknina 5358.5 mg
  • Vitamín A 5358.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuřecí a krůtí maso bez kůže nakrájíme na kostičky, přilijeme 1 dl smetany a v mixéru maso rozmixujeme. Pak masovou hmotu dáme do mísy, přidáme k němu omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželku, nadrobno pokrájenou cibuli, citronovou šťávu, 1,5 dl smetany, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.

  • 2

    Čerstvé houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. V pánvi na rozehřátém másle podusíme houby doměkka, ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem.

  • 3

    Paštikovou formu vyložíme alobalem a naplníme ji polovinou masové hmoty. Potom rozložíme houby, na ně poskládáme nakládané zelené olivy (bez pecky) a vše zakryjeme druhou polovinou masové hmoty. Vrch přikryjeme papírem na pečení a pevně uzavřeme alobalem. Formu ponoříme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C asi 50 minut.

  • 4

    Upečenou paštiku nacháme vychladnout, vyklopíme ji a dáme do chladničky na 12 hodin uležet.

  • 7

Komentáře k receptu