Zapečené lilky s parmezánem

Hodnocení 4x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 300 g Mozzarella
  • 600 ml Rajčatová šťáva
  • 200 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Lilek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 863 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 962 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 192.1 mg
  • Draslík 742.4 mg
  • Vláknina 10456.5 mg
  • Vitamín A 10456.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 21.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky podélně nakrájíme na plátky. Obalíme je nejdříve v hladké mouce a potom ve vejcích rozšlehaných se solí a pepřem.

  • 2

    Obalené lilky smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.

  • 3

    Na dno zapékací mísy vlijeme rajčatovou šťávu, pokračujeme plátky lilku, nastrouhaným parmezánem, lístky bazalky a plátky mozzarelly. Postup opakujeme do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu tvoří omáčka a sýr, který osolíme a opepříme.

  • 4

    Mísu postavíme na plech, vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme asi 30 minut.

  • 5

    Podáváme horké, ozdobené lístky bazalky.

Komentáře k receptu