Aspik s husím masem a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 910 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 315 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 93.8 mg
- Draslík 628.5 mg
- Vláknina 11760 mg
- Vitamín A 11760 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí rozseknutou nožičku a husí stehna očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce. Přidáme oloupanou pokrájenou cibuli, rozkrojený česnek, sůl, pepř a bouquet garni - svazek zelených bylinek, přilijeme 5 dl bílého vína, zakryjeme pokličkou a zvolna vaříme přibližně 2 hodiny.
-
2
Uvařené maso z husích stehen bez kůže nakrájíme na kousky. Vývar přecedíme do druhé nádoby.
-
3
Očištěnou a předvařenou mrkev nakrájíme na tenké plátky. Formu na terinu vyložíme alobalem a pak plátky mrkve. Pokrájené husí maso poskládáme těsně k sobě do formy, mezi maso přidáme sterilovaný hrášek, maso opatrně zalijeme vývarem až do vrchu formy. Potom opatrně na povrch položíme plátky mrkve těsně vedle sebe, zakryjeme alobalem, zatížíme a dáme do chladničky zatuhnout.
-
4
Druhý den zatuhnutý aspik vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou.
-
5