Aspik s husím masem a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 750 g Husí stehna
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Telecí nožičky
  • 5 dl Víno bílé
  • 0.75 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 910 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 315 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 93.8 mg
  • Draslík 628.5 mg
  • Vláknina 11760 mg
  • Vitamín A 11760 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí rozseknutou nožičku a husí stehna očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce. Přidáme oloupanou pokrájenou cibuli, rozkrojený česnek, sůl, pepř a bouquet garni - svazek zelených bylinek, přilijeme 5 dl bílého vína, zakryjeme pokličkou a zvolna vaříme přibližně 2 hodiny.

  • 2

    Uvařené maso z husích stehen bez kůže nakrájíme na kousky. Vývar přecedíme do druhé nádoby.

  • 3

    Očištěnou a předvařenou mrkev nakrájíme na tenké plátky. Formu na terinu vyložíme alobalem a pak plátky mrkve. Pokrájené husí maso poskládáme těsně k sobě do formy, mezi maso přidáme sterilovaný hrášek, maso opatrně zalijeme vývarem až do vrchu formy. Potom opatrně na povrch položíme plátky mrkve těsně vedle sebe, zakryjeme alobalem, zatížíme a dáme do chladničky zatuhnout.

  • 4

    Druhý den zatuhnutý aspik vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou.

  • 5

Komentáře k receptu