Bramborové lívanečky se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Brambory
  • 5 g Sůl
  • 220 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Sirup javorový
  • 4 ml Olej kukuřičný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 8 plátek Anglická slanina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 68.2 mg
  • Draslík 157.8 mg
  • Vláknina 2760 mg
  • Vitamín A 2760 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmačkáme brambory, s mlékem rozmixujeme na řídké pyré.

  • 2

    Mouku a sůl prosejeme do mísy. V mouce vytvoříme důlek, nalijeme vejce a bramborové pyré, vypracujeme hladké, hustější tekuté těsto.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme olej. Těsto nabíráme naběračkou a lijeme na pánev. Opékáme 2 minuty po každé straně dozlatova. Hotové lívanečky udržujeme teplé.

  • 4

    Hotové lívanečky ozdobíme plátky slaniny, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.

Komentáře k receptu