Bramborové lívanečky se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 5 g
- Sodík 525 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 68.2 mg
- Draslík 157.8 mg
- Vláknina 2760 mg
- Vitamín A 2760 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmačkáme brambory, s mlékem rozmixujeme na řídké pyré.
-
2
Mouku a sůl prosejeme do mísy. V mouce vytvoříme důlek, nalijeme vejce a bramborové pyré, vypracujeme hladké, hustější tekuté těsto.
-
3
Na pánvi rozehřejeme olej. Těsto nabíráme naběračkou a lijeme na pánev. Opékáme 2 minuty po každé straně dozlatova. Hotové lívanečky udržujeme teplé.
-
4
Hotové lívanečky ozdobíme plátky slaniny, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.