Opečený chléb po katalánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 116.6 mg
  • Vláknina 1226 mg
  • Vitamín A 1226 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, prolisujeme, rozetřeme se solí a vmícháme do olivového oleje. Ochucený olej vlijeme na pánev, rozehřejeme a opékáme na něm plátky chleba dozlatova z obou stran.

  • 2

    Omytá rajčata rozkrojíme na poloviny.

  • 3

    Když opečený chléb vychladne, potíráme jej řezem rajčat. Posypeme nasekanou bazalkou a servírujeme s rajčaty.

Komentáře k receptu