Smažené filé ze světlé tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 79 g
- Sodík 402 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 168.9 mg
- Draslík 554.3 mg
- Vláknina 621 mg
- Vitamín A 621 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené filety z čerstvé tresky osolíme, postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, vložíme obalené filé a smažíme po obou stranách dozlatova.
-
3
Usmažené filé vyjmeme na papírovou utěrku, necháme okapat.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo se smaženými hranolky. Pokrm můžeme doplnit tatarskou omáčkou.