Pomerančovo-skořicové vafle

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr krupice
  • 200 g Cukr moučkový
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 100.1 mg
  • Draslík 57.5 mg
  • Vláknina 2552 mg
  • Vitamín A 2552 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranč důkladně omyjeme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Žloutky utřeme s krystalovým cukrem dohladka. Poté přidáme pomerančovou kůru a šťávu, přisypeme mouku se špetkou soli a tenkým pramínkem přilijeme mléko. Z bílků se špetku soli vyšleháme tuhý sníh, vmícháme do těsta a přidáme rozpuštěné máslo.

  • 2

    Do rozpáleného vaflovače vlejeme vždy jednu lžíci těsta a každou vafli pečeme cca 3minuty. Vždy jednou obrátíme.

  • 3

    Hotové vafle posypeme směsí moučkového cukru a skořice a podáváme teplé.

Komentáře k receptu