Řezy z mořského jazyka Victoria

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mořský jazyk
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Humr
  • 60 g Lanýž
  • 30 g Rak říční
  • 80 g Sýr Gruyére
  • 400 g Brambory pečené
  • 250 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 689 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 149.9 mg
  • Draslík 1355.5 mg
  • Vláknina 16429.5 mg
  • Vitamín A 16429.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj filety z ryby, osolíme, opepříme, obložíme plátky masa z humra, plátky lanýžů a zalijeme bešamelem, do kterého jsme přimíchali 2 lžíce másla s račím masem. Zasypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a necháme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut.

  • 2

    Podáváme s pečenými bramborami.

Komentáře k receptu