Slavnostní zvěřina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 11 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 102.2 mg
- Draslík 431.5 mg
- Vláknina 166.5 mg
- Vitamín A 166.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky z dančí kýty naklepeme.
-
2
Naložíme do 2dl suchého červeného vína se 2 lžičkami sójové omáčky, rozmačkaným česnekem a olivovým olejem. Necháme den až dva odležet.
-
3
Poté maso zprudka osmahneme, podlijeme směsí a dusíme pod pokličkou.
-
4
Směs - do zbytku marinády přidáme 1/2 dl vína, zakysanou smetanu, brusinkový kompot, sůl a pepř.