Slavnostní zvěřina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Zakysaná smetana
  • 600 g Dančí maso
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Víno červené
  • 3 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 102.2 mg
  • Draslík 431.5 mg
  • Vláknina 166.5 mg
  • Vitamín A 166.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky z dančí kýty naklepeme.

  • 2

    Naložíme do 2dl suchého červeného vína se 2 lžičkami sójové omáčky, rozmačkaným česnekem a olivovým olejem. Necháme den až dva odležet.

  • 3

    Poté maso zprudka osmahneme, podlijeme směsí a dusíme pod pokličkou.

  • 4

    Směs - do zbytku marinády přidáme 1/2 dl vína, zakysanou smetanu, brusinkový kompot, sůl a pepř.

Komentáře k receptu