Paštika s mořským okounem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Okoun - filety
  • 150 g Hrášek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 300 g Listové těsto
  • 8 ks Vejce křepelčí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 561 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 217.2 mg
  • Draslík 152.7 mg
  • Vláknina 7207.5 mg
  • Vitamín A 7207.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme 20 g másla, krátce na něm za míchání dřevěnou vařečkou smažíme hrášek, osolíme ho a opepříme, přilijeme naběračku vody a vaříme ho na mírném plameni za občasného zamíchání asi 10 minut.

  • 2

    Mezitím omyjeme bylinky, osušíme je a nasekáme. V hrnečku povaříme 3 minuty křepelčí vejce, zchladíme je pod tekoucí vodou, oloupeme a dáme stranou.

  • 3

    Z ryby oškrábeme šupiny, vykucháme ji, vyjmeme páteř, vyřežeme z ní plátky, omyjeme je, osušíme a zarovnáme. Odřezky rozmixujeme společně s bílkem, špetkou soli a špetkou pepře. Dáme rozmixovanou směs do mísy, přidáme k ní nasekané bylinky a hrášek, všechny ingredience promícháme.

  • 4

    Položíme jeden rybí plátek na prkénko, osolíme ho, opepříme a navrch kuchyňskou lopatkou rovnoměrně rozetřeme směs z mísy. Do středu položíme křepelčí vejce, přes ně zbývající rybí plátek. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

  • 5

    Válečkem rozválíme těsto na placku o tloušťce asi 3 mm a potřeme okraje vidličkou rozšlehaným vejcem. Položíme na ni plátky mořského okouna s náplní a okraje těsta přehrneme přes ně. Dáme paštiku do máslem vymazaného pekáče a necháme ji 25-30 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Po vytažení z trouby paštiku ihned podáváme.

Komentáře k receptu