Nepečený dort s bílou i tmavou čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Ovesné vločky
  • 50 g Oříšky piniové
  • 210 g Čokoláda hořká
  • 350 g Tvaroh jemný
  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Jogurt bílý
  • 180 g Čokoláda bílá
  • 60 ml Voda pitná
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 balení Želatina v prášku
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 50.7 mg
  • Draslík 242.5 mg
  • Vláknina 3922 mg
  • Vitamín A 3922 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky rozdrtíme a smícháme s nakrájenými oříšky. Máslo a 30 g tmavé čokolády rozpustíme ve vodní lázni a přimícháme je k oříškům a vločkám. Spojenou hmotu natlačíme na stěny a dno vymazané formy na dort. Utřeme tvaroh, cukr, jogurt a přimícháme ušlehanou smetanu. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a mícháme ji nad párou, až se rozpustí. Pak ji přidáme do tvarohové směsi. Zbytek tmavé a světlou čokoládu si zvlášť rozpustíme ve vodní lázni. Smíchanou hmotu si rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme černou čokoládu a do druhé bílou. Do formy nanášíme střídavě bílou a pak tmavou vrstvu.

  • 2

    Dort necháme v ledničce dvě hodiny tuhnout, pak můžeme podávat.

Komentáře k receptu