Zeleninové rosti
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 21 g
- Sodík 763 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 274.3 mg
- Vláknina 5654.5 mg
- Vitamín A 5654.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu uvaříme v páře (kromě jarní cibulky) necháme vychladnout a nastrouháme jí. Cibulky najemno nasekáme. Vše smícháme osolíme, opepříme a spojíme bílkem. Vytvoříme 8 malých placek a ty pevně stlačíme dlaněmi.
-
2
Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a placky opékáme 6 minut dozlatovat po obou stranách.
-
3
Grilovací pánev vyložíme alobalem a vložíme slaninu, kterou opékáme 8 minut dokřupava, během pečení obracíme.
-
4
Na talíři upravíme rosti a slaninu a ihned podáváme.