Zeleninové rosti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 120 g Anglická slanina
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Brambory sladké (Batáty)
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cuketa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 763 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 274.3 mg
  • Vláknina 5654.5 mg
  • Vitamín A 5654.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu uvaříme v páře (kromě jarní cibulky) necháme vychladnout a nastrouháme jí. Cibulky najemno nasekáme. Vše smícháme osolíme, opepříme a spojíme bílkem. Vytvoříme 8 malých placek a ty pevně stlačíme dlaněmi.

  • 2

    Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a placky opékáme 6 minut dozlatovat po obou stranách.

  • 3

    Grilovací pánev vyložíme alobalem a vložíme slaninu, kterou opékáme 8 minut dokřupava, během pečení obracíme.

  • 4

    Na talíři upravíme rosti a slaninu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu