Těstoviny s olivami a slaninou
Suroviny
- 180 g Anglická slanina
- 25 g Sýr Parmezán
- 220 g Žampiony čerstvé
- 450 g Těstoviny Linguine
- 20 g Ančovičky konzervované
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 hrst Olivy černé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 31 g
- Sodík 893 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 39.1 mg
- Draslík 386.3 mg
- Vláknina 3574.8 mg
- Vitamín A 3574.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na oleji restujeme tenká kolečka cibule, česnek a slaninu nakrájené na drobné kostičky. Mícháme, dokud cibule nezměkne. Poté vmícháme houby pokrájené na plátky, vypeckované a rozpůlené olivy a ančovičky. Směs osolíme, opepříme a na mírném plameni dusíme asi pět minut.
-
2
V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus a scedíme.
-
3
Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zalijeme omáčkou a posypeme parmazánem. Ihned podáváme.