Chobotnice v rendlíku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 24 g
- Sodík 960 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 932.4 mg
- Vláknina 4625 mg
- Vitamín A 4625 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme chobotničky, vykucháme, stáhneme z kůže a promyjeme ve studené vodě. Oloupeme stroužek česneku a lehce ho podrtíme. Oloupeme cibuli a pokrájíme tenká kolečka. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme.
-
2
Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek a nasekáme nahrubo. V pánvi osmažíme na oleji česnek a cibuli.
-
3
Stroužek česneku vyhodíme a postupně dáváme do pánve chobotničky. Za častého míchání je smažíme.
-
4
Zalijeme chobotničky bílým vínem a vývarem a necháme zčásti vyvařit. Přidáme pokrájená rajčata, část nasekané petrželky, sůl a čerstvě mletý pepř. Na středním plameni dusíme chobotničky a rajčata pod pokličkou asi 30 minut. Hotový pokrm podáváme horký, posypaný zbytkem nasekané petrželky.