Broskvový šerbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 72 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 275.3 mg
- Vláknina 4083.4 mg
- Vitamín A 4083.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve překrojíme a odstraníme pecky. Půlky broskví dáme do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme 15 minut stát. Potom broskve vyjmeme z vody, oloupeme, nakrájíme na kousky a obalíme v citronové šťávě. Rozložíme je na plech, překryjeme potravinářskou fólií a uložíme na 2 hodiny do mrazničky.
-
2
Zmrazené broskve rozmixujeme.
-
3
Do hmoty přidáme med a likér a znovu mixujeme, dokud se vše důkladně nepromíchá. Hmota by měla být dost tuhá. Upravíme ji do misek nebo pohárů, ozdobíme lístky máty a ihned podáváme.