Čokoládový dort se sýrem
Suroviny
- 100 g Čokoláda hořká
- 180 g Máslo čerstvé
- 60 g Citronová kůra
- 300 g Cukr moučkový
- 450 g Sýr Ricotta
- 150 g Samokypřicí mouka
- 60 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 2 polévková lžíce Mandle
- 2 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 40 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 153.4 mg
- Draslík 282.2 mg
- Vláknina 6423 mg
- Vitamín A 6423 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku, kakao, kypřicí prášek, máslo, 180 g cukru, tři vejce a vytvoříme těsto. Nalijeme ho do vymazané formy na dort a pečeme čtyřicet minut v předehřáté troubě. Pět minut necháme dort chladnout ve formě, pak ho vyklopíme.
-
2
Formu umyjeme a znovu vytřeme tukem, vyložíme pečícím papírem, protlačíme do ní sýr, nastrouhanou čokoládu, zbytek cukru, víno, kůru, mandle, ze směsi utřeme pěnu.
-
3
Korpus nakrájíme na tři vrstvy, mezi ně namažeme náplň a přiklopíme je tak, že vznikne třívrstvý dort. Necháme ho osm hodin v ledničce odležet a podáváme poprášený troškou cukru.