Krevety na špejli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 24 g
- Sodík 840 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 174.5 mg
- Draslík 72.8 mg
- Vláknina 902.5 mg
- Vitamín A 902.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyloupeme krevety a odstraníme z nich černé střívko. Rychle je omyjeme, osušíme a lehce osolíme a opepříme. Plátky uzené slaniny rozkrojíme na poloviny a každého mořského ráčka zabalíme do kusu slaniny. Vezmeme 4 dlouhé jehly a na každou napícháme po 4 garnátech.
-
2
Vytřeme olejem plech na pečení, rozložíme na něj připravené jehly a vložíme ho na 5-6 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Během pečení jehly několikrát pootočíme. Vytáhneme plech z trouby, obalíme jehly ve strouhance a vrátíme je ještě jednou na 2-3 minuty do trouby předehřáté na 220 °C, aby byl povrch mírně opečený. Rozložíme jehly na nahřátou servírovací mísu a hotový pokrm podáváme, chceme-li, s libovolným salátem.