Řezy z mořského jazyka se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1156 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 94.4 mg
- Draslík 1873.4 mg
- Vláknina 11829.5 mg
- Vitamín A 11829.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.3 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme, ostatní posekáme nahrubo a spaříme horkou vodou.
-
2
Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj špenát, na něj položíme plátky ryby, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, zalijeme bešamelem, pokapeme na povrchu rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Podáváme s vařeným bramborem.