Řezy z mořského jazyka se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 600 g Mořský jazyk
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 600 g Brambory vařené
  • 200 ml Vývar rybí
  • 250 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1156 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 94.4 mg
  • Draslík 1873.4 mg
  • Vláknina 11829.5 mg
  • Vitamín A 11829.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.3 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme, ostatní posekáme nahrubo a spaříme horkou vodou.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj špenát, na něj položíme plátky ryby, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, zalijeme bešamelem, pokapeme na povrchu rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu