Nadívaný mořský vlk

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Mořský vlk
  • 600 g Brambory zimní
  • 5 g Šafrán
  • 40 g Petržel - nať
  • 20 g Strouhanka
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 ml Víno bílé
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 921 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 204.4 mg
  • Draslík 1068 mg
  • Vláknina 1840 mg
  • Vitamín A 1840 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme ji, celou ji otevřeme a vyjmeme páteř, pak vhodnou pinzetou odstraníme zbývající kosti, rybu promyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupeme vejce natvrdo a nasekáme ho. Omyjeme petrželku, osušíme ji a jemně nasekáme.

  • 2

    Do mísy dáme nasekané vejce, přidáme nasekanou petrželku, strouhanku, nastrouhaný sýr a po špetce soli a pepře. Dřevěnou vařečkou všechny ingredience důkladně promícháme a směsí naplníme připravenou rybu tak, aby nabyla původní formy. Okraje břicha stlačíme k sobě. Oloupeme brambory, omyjeme je a pokrájíme na kolečka.

  • 3

    Vytřeme dno pekáče trochou oleje, rozložíme v něm kolečka brambor, posypeme je solí a čerstvě mletým pepřem a zastříkněte je trochou oleje. Navrch položíme rybu s nádivkou, osolíme ji a opepříme, přelijeme zbývajícím olejem, přilijeme víno a 1 dl vody, ve které jsme rozmíchali šafrán. Dáme pekáč na 20-30 minut do trouby předehřáté na 180 °C a každou chvíli přelijeme rybu vypečenou šťávou. Vyjmeme ji, pokrájíme na plátky a podáváme ji horkou s kolečky brambor.

Komentáře k receptu