Kafové bochánky s čokoládou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 50 g Kakao - prášek
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 ml Voda pitná
  • 20 ml Likér Grand Marnier
  • 2 kávová lžička Káva instantní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 804 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 230 mg
  • Draslík 564.1 mg
  • Vláknina 16560 mg
  • Vitamín A 16560 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šleháme cukr a vejce deset minut nad párou do pěny. Po odstavení vmícháme mouku, kakao, 100 g měkkého másla a 100 g rozehřáté čokolády. Vypracujeme těsto. Čtyři žáruvzdorné misky vytřeme tukem a rozdělíme do nich těsto, přikryjeme je alobalem a vaříme ve vodní lázni asi čtyřicet minut. Chvíli před koncem rozehřejeme vedle zbytek másla s čokoládou, cukrem, vodou, kafem a směs mícháme, až se čokoláda úplně rozpustí.

  • 2

    Bábovičky pak překlopíme a polijeme je krémem.

Komentáře k receptu