Bramborový koláč v pánvi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1134 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 51 mg
- Draslík 1066.8 mg
- Vláknina 23757.5 mg
- Vitamín A 23757.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky brambor uvaříme v osolené vodě a scedíme.
-
2
Ve vroucí vodě vaříme 5 minut mrkev nakrájenou na kostičky a brokolici rozdělenou na růžičky.
-
3
Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme cibuli nakrájenou na čtvrtky a prolisovaný česnek. Při nízké teplotě 3 minuty opékáme. Na pánev postupně klademe vrstvu brambor, mrkve, brokolici a tofu. Posypeme šalvějí a přikryjeme zbývajícími bramborami. Povrch posypeme sýrem.
-
4
Pokrm dusíme na středním ohni 10 minut, další 3 minuty zapékáme, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne.
-
5
Hotový pokrm posypeme šalvějí a podáváme.