Řezy z mořského jazyka se žampiony a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 19 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 1519.8 mg
- Vláknina 25631.2 mg
- Vitamín A 25631.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety nakrájíme na menší plátky, posypeme solí a pepřem. Obalíme v mouce a usmažíme z obou stran na pánvi s rozehřátým máslem. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
-
2
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. Nakrájíme je také na plátky. Na stejné pánvi, kde jsme smažili rybu, orestujeme nakrájené žampiony a rajčata.
-
3
Na talíře upravíme ryby, obložíme plátky žampionů a rajčat, zakapeme citronovou šťávou a pokapeme trochou másla z pánve.
-
4
Jako přílohu použijeme pečené brambory.