Bliny z batátů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Brambory sladké (Batáty)
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Nové koření mleté
  • 60 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 120 g Sýr smetanový 65%
  • 90 g Prosciutto sušené
  • 20 g Citronová kůra
  • 30 g Petržel - nať
  • 50 g Salát Polníček
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 95.1 mg
  • Draslík 420 mg
  • Vláknina 15150.5 mg
  • Vitamín A 15150.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Batáty uvaříme doměkka a rozmačkáme na hladkou kaši. Opepříme dle chuti a přídáme mleté nové koření.

  • 2

    Kaši promícháme s vejcem a moukou, postupně vpracujeme mléko, až je těsto husté a odložíme.

  • 3

    Na náplň připravíme prosciutto nakrájené na proužky. Plátky rajčat grilujeme na pánvi vyložené alobalem a těsně před podávám pečeme 4 minuty až jsou horké. Sýr promícháme s petrželkou a citronovou kůrou.

  • 4

    Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Směs opékáme na teflonové pánvi 3 minuty z každé strany dozlatova. Hotové bliny udržujeme teplé.

  • 5

    Na každou porci bliny navrstvíme polníček, prosciutto a grilované plátky rajčat. Přidáme ochucený sýr a podáváme.

Komentáře k receptu