Bliny z batátů
Suroviny
- 120 g Brambory sladké (Batáty)
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Nové koření mleté
- 60 g Mouka pšeničná celozrnná
- 120 g Sýr smetanový 65%
- 90 g Prosciutto sušené
- 20 g Citronová kůra
- 30 g Petržel - nať
- 50 g Salát Polníček
- 150 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 16 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 95.1 mg
- Draslík 420 mg
- Vláknina 15150.5 mg
- Vitamín A 15150.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Batáty uvaříme doměkka a rozmačkáme na hladkou kaši. Opepříme dle chuti a přídáme mleté nové koření.
-
2
Kaši promícháme s vejcem a moukou, postupně vpracujeme mléko, až je těsto husté a odložíme.
-
3
Na náplň připravíme prosciutto nakrájené na proužky. Plátky rajčat grilujeme na pánvi vyložené alobalem a těsně před podávám pečeme 4 minuty až jsou horké. Sýr promícháme s petrželkou a citronovou kůrou.
-
4
Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Směs opékáme na teflonové pánvi 3 minuty z každé strany dozlatova. Hotové bliny udržujeme teplé.
-
5
Na každou porci bliny navrstvíme polníček, prosciutto a grilované plátky rajčat. Přidáme ochucený sýr a podáváme.