Sardinky z Baltu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Sardinka obecná
  • 250 g Paprika červená
  • 30 g Petržel - nať
  • 60 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Víno bílé
  • 40 ml Ocet vinný
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 252.9 mg
  • Vláknina 4555 mg
  • Vitamín A 4555 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utrhneme sardinkám hlavu, rozevřeme je, vykucháme, vyjmeme jim páteř, dobře je promyjeme, osušíme a trochu osolíme. Papriky pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a stroužek česneku a oboje jemně nasekáme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli a nasekaný stroužek česneku, přidáme pokrájené papriky, osolíme, opeříme a za občasného zamíchání je několik minut smažíme. Nakonec přidáme papričku.

  • 3

    Vložíme sardinky, zalijeme je bílým vínem a vinným octem a asi 10 minut povaříme. Hotový pokrm posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu