Sardinky z Baltu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 24 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 252.9 mg
- Vláknina 4555 mg
- Vitamín A 4555 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Utrhneme sardinkám hlavu, rozevřeme je, vykucháme, vyjmeme jim páteř, dobře je promyjeme, osušíme a trochu osolíme. Papriky pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a stroužek česneku a oboje jemně nasekáme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli a nasekaný stroužek česneku, přidáme pokrájené papriky, osolíme, opeříme a za občasného zamíchání je několik minut smažíme. Nakonec přidáme papričku.
-
3
Vložíme sardinky, zalijeme je bílým vínem a vinným octem a asi 10 minut povaříme. Hotový pokrm posypeme petrželkou a ihned podáváme.