Mořský jazyk Saint-Germain

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 120 g Strouhanka
  • 600 g Mořský jazyk
  • 200 ml Omáčka tatarská
  • 50 ml Omáčka rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 914 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 1500 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 167 mg
  • Draslík 1228.9 mg
  • Vláknina 9019.5 mg
  • Vitamín A 9019.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z ryby použijeme pouze filety.

  • 2

    Rozpustíme máslo, ve kterém osolené a opepřené kousky ryby namočíme a potom obalíme ve strouhance. Tento postup 2x opakujeme.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a obalené kousky usmažíme z obou stran dozlatova.

  • 4

    Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Usmažíme na stejné pánvi jako rybu. Podáváme s tatarskou omáčkou, do které nakapeme trochu rybí omáčky.

Komentáře k receptu