Mořský jazyk Saint-Germain
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 70 g
- Sodík 1500 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 167 mg
- Draslík 1228.9 mg
- Vláknina 9019.5 mg
- Vitamín A 9019.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z ryby použijeme pouze filety.
-
2
Rozpustíme máslo, ve kterém osolené a opepřené kousky ryby namočíme a potom obalíme ve strouhance. Tento postup 2x opakujeme.
-
3
Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a obalené kousky usmažíme z obou stran dozlatova.
-
4
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Usmažíme na stejné pánvi jako rybu. Podáváme s tatarskou omáčkou, do které nakapeme trochu rybí omáčky.