Mořský ďas s luštěninami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 18 g
- Sodík 515 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 798.8 mg
- Vláknina 9804 mg
- Vitamín A 9804 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve dvou mísách necháme bobtnat 12 hodin ve studené vodě hrách a čočku. Z ryby stáhneme kůži, vykrájíme z ní plátky, omyjeme je a nakrájíme na menší kusy. Oloupeme cibuli a pokrájíme. Omyjeme tymián, osušíme ho a nasekáme.
-
2
Čočku a hrách scedíme a dáme odděleně do dvou hrnců. Do každého dáme půlku cibule a jeden bobkový list, zalijeme vše studenou vodou a uvedeme pomalu do varu. Oba druhy luštěnin vaříme na mírném plameni 30-40 minut a teprve ke konci vaření je osolíme. Scedíme je a dáme společně do mísy, přilijeme trochu vody, ve které se vařily, a 3 lžíce oleje, vše dobře promícháme.
-
3
V nepřilnavé pánvi rozehřejeme zbývající olej s trochou tymiánu, přidáme pokrájené rybí maso a smažíme ho po obou stranách 3-4 minuty. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. Luštěniny přemístíme na servírovací mísu, navrch dáme rybí maso, posypeme zbývajícím nasekaným tymiánem a hotový horký pokrm podáváme.