Olihně s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 14 g
- Sodík 755 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 349.5 mg
- Draslík 791.3 mg
- Vláknina 5440.8 mg
- Vitamín A 5440.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.9 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olihně vykucháme, stáhneme z nich vnější blánu, omyjeme je, osušíme, pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pokrájíme. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme, lehce podrtíme. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Olivy pokrájíme na kolečka a dáme stranou.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej se stroužkem česneku, přidáme pokrájené olihně, za občasného zamíchání je 2-3 minuty smažíme. Osolíme a opepříme, přilijeme bílé víno a na prudším plameni ho necháme vyvařit. Vyjmeme z pánve olihně a dáme stranou.
-
3
Do stejné pánve vhodíme pokrájená rajčata a bobkový list, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, na středním plameni rajčata 7-8 minut dusíme za občasného zamíchání. Přidáme do omáčky pokrájené olivy a olihně, které jsme dali stranou, a dusíme vše další 3-4 minuty. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme na stůl.