Marinovaný pstruh s bramborovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 900 g Pstruh
  • 200 g Salát hlávkový
  • 15 g Sůl
  • 20 g Petržel - nať
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 80 g Majonéza
  • 30 g Francouzská zálivka
  • 150 ml Ocet vinný červený
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 6 ks Hřebíček
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 12 ks Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 922 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1808 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 130.5 mg
  • Draslík 3017 mg
  • Vláknina 74245.5 mg
  • Vitamín A 74245.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.4 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vymastíme, poklademe jednou vrstvou pstruhů. Pokryjeme plátky cibule, bobkovým listem a bylinkami.

  • 2

    Pepř, hřebíček, sůl a ocet smícháme a přivedeme téměř do varu. Odstavíme a marinádou rybí maso přelijeme. Necháme zchladnout a 24 hodin odležet v ledničce.

  • 3

    Poté misku překryjeme alobalem a pstruhy pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut. Necháme zchladnout a opět vložíme do ledničky.

  • 4

    Uvaříme brambory, nakrájíme na větší kostičky a promícháme se zálivkou a majonézou. Salát necháme zchladnout, posypeme jarní cibulkou.

  • 5

    Na talíři upravíme plátky pstruhů, které přelijeme vypečenou šťávou a ozdobíme listovým salátem.

Komentáře k receptu