Marinovaný pstruh s bramborovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 922 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1808 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 130.5 mg
- Draslík 3017 mg
- Vláknina 74245.5 mg
- Vitamín A 74245.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.4 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu vymastíme, poklademe jednou vrstvou pstruhů. Pokryjeme plátky cibule, bobkovým listem a bylinkami.
-
2
Pepř, hřebíček, sůl a ocet smícháme a přivedeme téměř do varu. Odstavíme a marinádou rybí maso přelijeme. Necháme zchladnout a 24 hodin odležet v ledničce.
-
3
Poté misku překryjeme alobalem a pstruhy pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut. Necháme zchladnout a opět vložíme do ledničky.
-
4
Uvaříme brambory, nakrájíme na větší kostičky a promícháme se zálivkou a majonézou. Salát necháme zchladnout, posypeme jarní cibulkou.
-
5
Na talíři upravíme plátky pstruhů, které přelijeme vypečenou šťávou a ozdobíme listovým salátem.