Žralok po sicilsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 17 g
- Sodík 617 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 79.5 mg
- Draslík 501.9 mg
- Vláknina 3580 mg
- Vitamín A 3580 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme do cedníku okapat a hrubě pokrájíme. Oloupeme stroužek česneku a cibuli, omyjeme je a nasekáme. V pánvi osmažíme na oleji nasekaný česnek a cibuli.
-
2
Přidáme pomoučené žraločí plátky a smažíme z každé strany 2 minuty. Osolíme a udržujeme v teple. Do stejné pánve dáme pokrájená rajčata a nasekaná filátka ančoviček, dusíme asi 10 minut.
-
3
Do pánve vložíme rybí plátky, přidáme kapary a petrželku, dusíme ještě 5 minut. Podáváme horké.