Meloun s vinaigrettou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 99 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 5 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 260.2 mg
- Vláknina 2730.3 mg
- Vitamín A 2730.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 888.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Meloun zbavíme semen a kulatým kráječkem vydlabeme dužinu. Nakrájíme oloupanou okurku na malé kostičky a rajčata přelijeme horkou vodou, oloupeme a zbavíme je semen. Nakrájíme na kostičky.
-
2
Kuličky melounu, rajčata a okurky smícháme v míse s trochou soli a 2 lžícemi máty a necháme 10 minut odležet.
-
3
Vinaigrettu připravíme z oleje, octa, zbytku nasekané máty, soli a kmínu. Přelijeme ji přes směs melounu a zeleniny a marinujeme 30 minut.
-
4
Vzniklý salát můžeme ozdobit lístky máty.