Zelný salát s nektarinkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 35 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 87.4 mg
- Vláknina 1495.3 mg
- Vitamín A 1495.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme zelí, usušíme ho, nakrájíme na nudličky. Nektarinku oloupeme, odstraníme pecku, nakrájíme na plátky. Oloupeme a nasekáme nadrobno cibuli. Dáme vše do mísy a promícháme.
-
2
Z nízkotučné smetany, octa a petrželky připravíme dresink, který dochutíme cukrem a pepřem. Zamícháme ho do salátu a chladíme alespoň 2 hodiny.