Lilek na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 14 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 308.2 mg
- Vláknina 8920.5 mg
- Vitamín A 8920.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté lilky nakrájíme podélnými řezy na plátky silné asi 1 cm. Důkladně osolíme, necháme 10-15 minut odležet, aby pustily vodu.
-
2
Plátky lilku osušíme, potřeme z obou stran rostlinným olejem a klademe na rošt. Pečeme na elektrickém grilu předehřátém na 220 °C asi 15 minut. Podle potřeby lilkové řezy v průběhu grilování obracíme.
-
3
Česnek rozetřeme se solí, pepřem, olivovým olejem a strouhankou. Touto směsí potíráme grilované lilky z jedné strany a necháme ještě krátce grilovat.
-
4
Podáváme horké.