Sépie z Thessaloniky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1044 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 186.7 mg
- Draslík 911 mg
- Vláknina 6703.3 mg
- Vitamín A 6703.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi zprudka orestujeme očištěné sépie nakrájené na kousky. Očistíme papriky a cibuli, nakrájíme na proužky, prolisujeme česnek a vše přihodíme k sépiím. Rajčata rozmixujeme s rozmarýnem a přilijeme na pánev. Celou směs necháme 30 minut podusit na mírném ohni, za občasného promíchání. Ihned podáváme nejlépe s pečivem nebo rýží.