Sépie z Thessaloniky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Rozmarýn čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Česnek
  • 4 ks Paprika zelená
  • 1 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 2 ks Cibule
  • 3 dl Olej olivový
  • 1 kg Sépie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1044 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 186.7 mg
  • Draslík 911 mg
  • Vláknina 6703.3 mg
  • Vitamín A 6703.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi zprudka orestujeme očištěné sépie nakrájené na kousky. Očistíme papriky a cibuli, nakrájíme na proužky, prolisujeme česnek a vše přihodíme k sépiím. Rajčata rozmixujeme s rozmarýnem a přilijeme na pánev. Celou směs necháme 30 minut podusit na mírném ohni, za občasného promíchání. Ihned podáváme nejlépe s pečivem nebo rýží.

Komentáře k receptu