Pečené rybičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 48 g
- Sodík 975 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 944.1 mg
- Vláknina 3467.5 mg
- Vitamín A 3467.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybičky důkladně promyjeme ve větším množství studené vody, scedíme a osušíme. Oloupeme stroužky česneku a omyjeme. Omyjeme petrželku, osušíme a jemně nasekáme společně se stroužky česneku. Vše vhodíme do mísy, přisypeme strouhanku, po špetce soli a pepře, vše dobře promícháme.
-
2
Lžící oleje vytřeme dno pekáče, vysypeme strouhankou, česnekem a petrželkou, posypeme rovnoměrnou vrstvu rybiček. Zasypeme vrstvou směsi strouhanky, česneku a petrželky, zalijeme 2 lžícemi olivového oleje.
-
3
Přidáme vrstvu rybiček a nahoru vrstvu ze strouhanky, česneku a petrželky. Zalijeme olejem. Všechny vrstvy by měly být dohromady vysoké 5-6 cm. Pekáč dáme na asi 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Hotový pokrm podáváme horký nebo vlažný.