Hovězí polévka s knedlíčky a těstovinami
Suroviny
- 80 g Sýr Parmezán
- 225 g Hovězí maso mleté
- 90 g Těstoviny Spaghettini
- 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 30 ml Mléko polotučné
- 1000 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1099 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 110.6 mg
- Draslík 415.2 mg
- Vláknina 1608.5 mg
- Vitamín A 1608.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme masové knedlíčky. Z chleba odstraníme kůrku a nalámeme jej na menší kousky do misky, přilijeme mléko a necháme chvíli odstát, aby se chléb nasákl. V další misce smícháme mleté hovězí maso, česnek, 30g nastrouhaného parmezánu, petržel a vejce.
-
2
Z chleba vymačkáme přebytečné mléko a přidáme jej k masové směsi. Nakonec přisypeme nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř. Takto připravenou smě prohněteme a vytvoříme malé knedlíčky.
-
3
Osolený a opepřený hovězí vývar přivedeme k varu a vložíme do něj masové knedlíčky a těstoviny nalámané na malé kousky. Opatrně promícháme. Uvedeme opět do varu a necháme vařit 8 minut. Polévku podle chuti dokořeníme.
-
4
Podávame se zbylým nastrouhaným parmezánem a nasekanou petrželkou.