Fricassea z jadranských ryb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 23 g
- Sodík 858 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 139.5 mg
- Draslík 659.8 mg
- Vláknina 7568.5 mg
- Vitamín A 7568.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Škrabkou na brambory oloupeme stonky chřestu, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme brambory, omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Oškrábeme mrkev, omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Cukety omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku.
-
2
Povaříme odděleně v osolené vodě 3 minuty cukety a chřest, 4 minuty brambory a 5-6 minut mrkev, pak všechnu zeleninu scedíme a dáme stranou. Omyjeme plátky z mořského jazyku a mořského ďasa, rybí maso osušíme a pokrájíme na kousky. Vyloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko a ocásky důkladně omyjeme ve větším množství studené vody.
-
3
Do pekáče rozložíme kolečka cuket, tyčinky mrkve a brambor, kusy chřestu, navrch dáme kusy rybího masa a ocásky garnátů, vše zalijeme vínem, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, posypeme nasekanou petrželkou a nakonec vše zalijeme extra panenským olivovým olejem. Zakryjeme pekáč hliníkovou fólií a dáme na 10 minut do trouby předehřáté na 190°C. Hotový pokrm podáváme v pekáči.