Moršký jazyk na jehlách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 60 g Petržel - nať
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Pepř černý celý
  • 600 g Mořský jazyk
  • 80 ml Olej olivový
  • 2 ks Cuketa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 618 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 1003.9 mg
  • Vláknina 7687.5 mg
  • Vitamín A 7687.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme petrželku, osušíme nasekáme najemno. Omyjeme rybí plátky, osušíme a pokrájíme na pruhy. Cukety omyjeme, nakrájíme na kolečka a lehce potřeme lžící oleje. Nad předem rozehřátým grilem je minutu pečeme a jednou otočíme. Vyjmeme a dáme stranou.

  • 2

    Ve vařící vodě spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky a vhodíme do pánve se 3 lžícemi oleje, přidáme mletou papriku, špetku soli a pepře. Dusíme za občasného zamíchání cca 5 minut na prudkém plameni.

  • 3

    Dáme na prkénko na pruhy pokrájené rybí plátky, posypeme nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme, otočíme a učiníme totéž. Rozehřejeme gril. Připravíme jehly a na každou napícháme 3 proužky rybího masa střídavě s kolečky cuket. Potřeme 2 lžícemi oleje, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem a nad rozehřátým grilem 3-4 minuty opékáme a jehly otáčíme. Podáváme s kostičkami rajčat a vařenou rýží.

Komentáře k receptu