Moršký jazyk na jehlách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 23 g
- Sodík 618 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 1003.9 mg
- Vláknina 7687.5 mg
- Vitamín A 7687.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.7 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme petrželku, osušíme nasekáme najemno. Omyjeme rybí plátky, osušíme a pokrájíme na pruhy. Cukety omyjeme, nakrájíme na kolečka a lehce potřeme lžící oleje. Nad předem rozehřátým grilem je minutu pečeme a jednou otočíme. Vyjmeme a dáme stranou.
-
2
Ve vařící vodě spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky a vhodíme do pánve se 3 lžícemi oleje, přidáme mletou papriku, špetku soli a pepře. Dusíme za občasného zamíchání cca 5 minut na prudkém plameni.
-
3
Dáme na prkénko na pruhy pokrájené rybí plátky, posypeme nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme, otočíme a učiníme totéž. Rozehřejeme gril. Připravíme jehly a na každou napícháme 3 proužky rybího masa střídavě s kolečky cuket. Potřeme 2 lžícemi oleje, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem a nad rozehřátým grilem 3-4 minuty opékáme a jehly otáčíme. Podáváme s kostičkami rajčat a vařenou rýží.