Kambala na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kambala
  • 5 g Sůl
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý celý
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 100 ml Olej olivový
  • 80 ml Víno bílé
  • 1 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 799 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 994.2 mg
  • Vláknina 2522.5 mg
  • Vitamín A 2522.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme, vykucháme, vyřízneme plátky, odřežeme kůži, plátky omyjeme, osušíme savým kuchyňským papírem, osolíme a opepříme. Vytřeme dno pekáče olejem, narovnáme do něho rybí plátky, zalijeme 2 lžícemi oleje a bílým vínem. Pekáč zakryjeme hliníkovou fólií a dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 180°C.

  • 2

    Očistíme houby, opláchneme ve studené vodě, scedíme, jemně osušíme utěrkou a pokrájíme na plátky. Oloupeme šalotku, omyjeme, osušíme a jemně nasekáme. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku.

  • 3

    Nalijeme do pánve zbývající olej a osmažíme nasekanou šalotku, aniž bychom ji nechali zbarvit. Přidáme pokrájené houby, špetku soli, špetku čerstvě mletého pepře a na silnějším plameni vše smažíme 2-3 minuty. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

  • 4

    Rybí plátky podáváme na stůl horké společně s upravenými hřiby.

Komentáře k receptu