Kambala na houbách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 31 g
- Sodík 799 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 994.2 mg
- Vláknina 2522.5 mg
- Vitamín A 2522.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme, vykucháme, vyřízneme plátky, odřežeme kůži, plátky omyjeme, osušíme savým kuchyňským papírem, osolíme a opepříme. Vytřeme dno pekáče olejem, narovnáme do něho rybí plátky, zalijeme 2 lžícemi oleje a bílým vínem. Pekáč zakryjeme hliníkovou fólií a dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 180°C.
-
2
Očistíme houby, opláchneme ve studené vodě, scedíme, jemně osušíme utěrkou a pokrájíme na plátky. Oloupeme šalotku, omyjeme, osušíme a jemně nasekáme. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku.
-
3
Nalijeme do pánve zbývající olej a osmažíme nasekanou šalotku, aniž bychom ji nechali zbarvit. Přidáme pokrájené houby, špetku soli, špetku čerstvě mletého pepře a na silnějším plameni vše smažíme 2-3 minuty. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
-
4
Rybí plátky podáváme na stůl horké společně s upravenými hřiby.