Minestrone s kuřecím masem a těstovinami
Suroviny
- 600 g Kuřecí křídla
- 50 g Těstoviny Rigatoni
- 50 g Sýr Ricotta
- 1500 ml Voda pitná
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 6 ks Pepř černý celý
- 1 ks Bujón slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 28 g
- Sodík 827 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 122.2 mg
- Draslík 1077.7 mg
- Vláknina 36250.2 mg
- Vitamín A 36250.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na části rozdělená kuřecí křídla vložíme do kastrolu společně s nakrájenou cibulí, mrkví, a celerem. Přysypeme petržel, tymián, sůl a zrníčka černého pepře. Na konec rozdrobíme kostku slepičího bujónu, zalijeme 1,5 l studené vody a uvedeme do varu.
-
2
Pod poklicí necháme vařit 60 minut, poté kastrol odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Vodu scedíme přes síto do čistého kastrolu.
-
3
Z kostí obereme všechno maso, nakrájíme ho na malé kousky a odložíme stanou. Kosti a zeleninu odstraníme.
-
4
Čistý vývar uvedeme opět do varu, přidáme těstoviny a vaříme 7 minut.
-
5
Mezitím odstraníme zeleninu a z kostí obereme maso. Nakrájíme ho na malé kousky, které nakonec vložíme zpět do polévky a necháme prohřát
-
6
Polévku dochutíme solí a pepřem a podáváme posypanou sýrem Ricotta.