Jehněčí tagine

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Jehněčí maso
  • 400 g Kuskus
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.666667 hrnek Meruňky
  • 2 hrnek Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1012 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 117 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 975.3 mg
  • Vláknina 33163.6 mg
  • Vitamín A 33163.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 834.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a na kostky nakrájené jehněčí maso. Za častého míchání opékáme 5 minut dozlatova. Přidáme česnek, zeleninový vývar, pomerančovou kůru a šťávu, med, skořici a oloupaný, nasekaný zázvor, přivedeme k varu, zmírníme oheň, pánev zakryjeme pokličkou a pozvolna dusíme 45 minut.

  • 2

    Lilek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Lilek společně s rajčaty a meruňkami přidáme k masu. Pánev opět přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme dalších 45 minut. Maso musí být křehké. Kuskus připravíme podle návodu na obalu.

  • 3

    Pokrm ochutíme nakrájeným čerstvým koriandrem, osolíme a opepříme. Podáváme přímo z pánve, ve které jsme pokrm připravovali, kuskus podáváme ve zvláštní misce.

Komentáře k receptu