Jehněčí tagine
Suroviny
- 350 g Jehněčí maso
- 400 g Kuskus
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 1 ks Cibule
- 1 ks Lilek
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Skořice celá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.666667 hrnek Meruňky
- 2 hrnek Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
- Sacharidy 118 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1012 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 117 g
- Cholesterol 73.6 mg
- Draslík 975.3 mg
- Vláknina 33163.6 mg
- Vitamín A 33163.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.2 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 834.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a na kostky nakrájené jehněčí maso. Za častého míchání opékáme 5 minut dozlatova. Přidáme česnek, zeleninový vývar, pomerančovou kůru a šťávu, med, skořici a oloupaný, nasekaný zázvor, přivedeme k varu, zmírníme oheň, pánev zakryjeme pokličkou a pozvolna dusíme 45 minut.
-
2
Lilek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Lilek společně s rajčaty a meruňkami přidáme k masu. Pánev opět přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme dalších 45 minut. Maso musí být křehké. Kuskus připravíme podle návodu na obalu.
-
3
Pokrm ochutíme nakrájeným čerstvým koriandrem, osolíme a opepříme. Podáváme přímo z pánve, ve které jsme pokrm připravovali, kuskus podáváme ve zvláštní misce.