Polévka panádlová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Pažitka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 974 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 141.2 mg
  • Draslík 1047.6 mg
  • Vláknina 195.1 mg
  • Vitamín A 195.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle oloupeme, nakrájíme je na tenké plátky a povaříme je v mléce. Metlou na sníh je šleháme tak, aby se v mléce úplně rozpustily.

  • 2

    Polévku osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu. Potom do polévky zamícháme 2 rozšlehaná vejce, odstavíme ji z ohně a přidáme máslo.

  • 3

    Hotovou polévku posypeme jemně nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu