Polévka panádlová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 16 g
- Sodík 974 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 141.2 mg
- Draslík 1047.6 mg
- Vláknina 195.1 mg
- Vitamín A 195.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle oloupeme, nakrájíme je na tenké plátky a povaříme je v mléce. Metlou na sníh je šleháme tak, aby se v mléce úplně rozpustily.
-
2
Polévku osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu. Potom do polévky zamícháme 2 rozšlehaná vejce, odstavíme ji z ohně a přidáme máslo.
-
3
Hotovou polévku posypeme jemně nakrájenou pažitkou.