Borůvkový pudink s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 39 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 162.6 mg
- Draslík 398.7 mg
- Vláknina 13573.5 mg
- Vitamín A 13573.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pudinkovou formu vytřeme trochou másla a vložíme ji do vodní lázně. Smícháme 120 g másla, třtinový cukr, dvě vejce, mouku, kypřicí prášek, kakao, borůvky, vložíme je do pudinkové formy a přikryjeme ji dvěma vrstvami alobalu. Formy povaříme hodinu v páře.
-
2
Pět minut před koncem dáme do rendlíku čokoládu, javorový sirup, lžíci másla a rum, rozmícháme je dohladka. Pudinky zbavíme alobalu, obrátíme a polijeme čokoládovou omáčkou.
-
3
Nakonec je ozdobíme borůvkami a malinami.