Mandlový dort s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 65 g Mandle
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 350 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 80 g Cukr krupice
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 ml Voda pitná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 124.6 mg
  • Draslík 105.7 mg
  • Vláknina 3993.8 mg
  • Vitamín A 3993.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, kakao, máslo, cukr moučkový, 25 g nasekaných mandlí, jeden žloutek a vytvoříme těsto.

  • 2

    Vyválíme ho na placku, vložíme ho do formy vytřené máslem a necháme v ledničce 20 minut.

  • 3

    Smícháme dva žloutky, cukr, ušleháme je se sýrem, zbytkem mandlí, smetanou, kakaem.

  • 4

    Z bílků ušleháme sníh, vložíme ho do kakaové hmoty, náplň vložíme do formy a koláč pečeme hodinu a půl.

Komentáře k receptu