Pečená treska s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 25 g
- Sodík 789 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 1908.6 mg
- Vláknina 14277.5 mg
- Vitamín A 14277.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dáme odděleně vařit rybu a brambory ve slupce. Rybu vaříme asi 10 minut, brambory 40 minut.
-
2
Uvařenou rybu vyjmeme, vykostíme a rozebereme vidličkou na kousky. Brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka.
-
3
Dno pekáče vytřeme olejem, posypeme strouhankou a rozložíme ve vrstvách osolené kusy brambor a tresčí maso.
-
4
Každou vrstvu posypeme oreganem a na kousíčky pokrájeným česnekem. Zastříkneme trochou oleje. Poslední vrstvu posypeme strouhankou a polijeme zbylým olejem.
-
5
Pekáč dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 220°C a před podáváním na stůl polijeme hotový pokrm citrónovou šťávou.