Drůbeží vývar s hráškem a těstovinami
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 50 g Slanina vepřová
- 400 g Hrášek mražený
- 300 g Těstoviny Lasagne
- 50 g Šunka parmská
- 50 g Sýr Parmezán
- 5 ml Protlak rajčatový
- 1000 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1298 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 268 mg
- Vláknina 10195.8 mg
- Vitamín A 10195.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou slaninu, celer a cibuli. Za stálého míchání smažíme 5 minut.
-
2
Přisypeme hrášek a necháme 4 minuty povařit. Přimícháme rajčatový protlak a petržel.
-
3
Poté přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a necháme 10 minut probublávat.
-
4
Mezitím si nakrájíme plátky lasagní na 2 cm velké čtverečky.
-
5
Polévku podle chuti dokořeníme, přidáme lasagne a vaříme 3 minuty, až jsou těstoviny hotové. Nakonec přimícháme nakrájenou šunku. Parmezán podáváme na dochucení zvlášť.