Drůbeží vývar s hráškem a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 400 g Hrášek mražený
  • 300 g Těstoviny Lasagne
  • 50 g Šunka parmská
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 ml Protlak rajčatový
  • 1000 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1298 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 268 mg
  • Vláknina 10195.8 mg
  • Vitamín A 10195.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou slaninu, celer a cibuli. Za stálého míchání smažíme 5 minut.

  • 2

    Přisypeme hrášek a necháme 4 minuty povařit. Přimícháme rajčatový protlak a petržel.

  • 3

    Poté přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a necháme 10 minut probublávat.

  • 4

    Mezitím si nakrájíme plátky lasagní na 2 cm velké čtverečky.

  • 5

    Polévku podle chuti dokořeníme, přidáme lasagne a vaříme 3 minuty, až jsou těstoviny hotové. Nakonec přimícháme nakrájenou šunku. Parmezán podáváme na dochucení zvlášť.

Komentáře k receptu