Pstruh v bramborové košilce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Pstruh
  • 200 g Garnát obecný
  • 200 g Brambory
  • 100 g Pórek
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 40 ml Víno Marsala
  • 100 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej olivový
  • 40 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 889 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 201 mg
  • Draslík 1010.4 mg
  • Vláknina 6097.5 mg
  • Vitamín A 6097.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme petrželku, tymián a rozmarýn a jemně nasekáme. Pórek pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Oloupeme brambory, omyjeme je a pokrájíme na tenké plátky. Povaříme je 1 minutu v osolené vroucí vodě, scedíme je a utěrkou osušíme.

  • 3

    Vyloupeme ocásky garnátů, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je a rozmixujeme dohladka se smetanou a špetkou soli a pepře. Opláchneme plátky pstruha a přes fólii je jemně naklepeme. Osolíme a opepříme, dáme na ně trochu rozmixované směsi, rozetřeme ji do stejnoměrné vrstvy a posypeme je trochou směsi nasekané petrželky, rozmarýnu a tymiánu a navrch poklademe předvařená kolečka brambor a přelijeme je 3 lžícemi oleje.

  • 4

    Zbývajícím olejem vymažeme pekáč, vysypeme ho kolečky pórku a na ně rozmístíme připravené plátky pstruha. Zalijeme je bílým vínem a dáme pekáč na 10 minut nebo dokud nebudou kolečka brambor mírně dozlatova do trouby předehřáté na 200 °C.

  • 5

    Vytáhneme pekáč z trouby, rybí plátky opatrně vyjmeme a přikryté je uchováme teplé.

  • 6

    Obsah pekáče propasírujeme přes síto do pánvičky, přilijeme marsalu, dáme po špetce soli a pepře a část omáčky vyvaříme.

  • 7

    Pstruhy podáváme s horkou omáčkou posypané zbývající směsí nasekané petrželky, rozmarýnu a tymiánu.

Komentáře k receptu