Mořský jazyk Mornay
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1032 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 35 g
- Sodík 958 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 110 g
- Cholesterol 175.1 mg
- Draslík 2315.2 mg
- Vláknina 35800 mg
- Vitamín A 35800 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu dobře očistíme, zbavíme ji černé kůže, bílou kůži oškrábeme. Hlavu našikmo odřízneme.
-
2
Rybu naporcujeme a vložíme do hrnce s máslem a vodou. Lehce osolíme a vaříme 10 minut.
-
3
Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj porce ryby, zalijeme bešamelem, který jsme rozmíchali se šťávou, co zbyla z ryby v hrnci.
-
4
Rybu zasypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct.
-
5
Pečeme 12 minut a podáváme s pečeným bramborem.