Mořský jazyk s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 26 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 1022.9 mg
- Vláknina 2067 mg
- Vitamín A 2067 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu dobře očistíme, zbavíme ji černé kůže, naporcujeme a vložíme do mléka na hodinu.
-
2
Porce ryby vyndáme z mléka, osolíme, opepříme i zevnitř a obalíme v mouce.
-
3
Na pánvi rozehřejeme máslo a kousky ryby osmažíme z obou stran dozlatova. Usmaženou rybu rozdělíme na talíře.
-
4
Do zbylého másla na pánvi přidáme lžíci čerstvého másla, rozehřejeme a vložíme na něj plátky rajčat. Orestujeme minutu a položíme na porce ryby.
-
5
Zbylým máslem z pánve rybu přelijeme.