Mořský jazyk s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Mořský jazyk
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 1022.9 mg
  • Vláknina 2067 mg
  • Vitamín A 2067 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu dobře očistíme, zbavíme ji černé kůže, naporcujeme a vložíme do mléka na hodinu.

  • 2

    Porce ryby vyndáme z mléka, osolíme, opepříme i zevnitř a obalíme v mouce.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme máslo a kousky ryby osmažíme z obou stran dozlatova. Usmaženou rybu rozdělíme na talíře.

  • 4

    Do zbylého másla na pánvi přidáme lžíci čerstvého másla, rozehřejeme a vložíme na něj plátky rajčat. Orestujeme minutu a položíme na porce ryby.

  • 5

    Zbylým máslem z pánve rybu přelijeme.

Komentáře k receptu