Řízky ze sardinek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 24 g
- Sodík 648 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 127.5 mg
- Vláknina 4085 mg
- Vitamín A 4085 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze sardinek oškrábeme šupiny, utrhneme hlavu, vykucháme, omyjeme, osušíme, rozevřeme na plocho a vykostíme. Polovinu posypeme natrhanou fenyklovou natí a dlaní ruky na každou přitiskneme další sardinku, aby obě držely pohromadě.
-
2
Do hlubokého talíře vyklopíme vejce a rozšleháme se špetkou soli, spojené sardinky obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance. V pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a sardinky po obou stranách osmažíme. Vyjmeme je a položíme na savý kuchyňský papír, aby z nich okapal olej. Osolíme a horké podáváme společně s kolečky citronu.