Mořský jazyk Colbert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 840 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 52 g
- Sodík 757 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 274.3 mg
- Draslík 1152.3 mg
- Vláknina 7356.3 mg
- Vitamín A 7356.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu dobře očistíme, odřízneme černou kůži a nařízneme rybu na hřbetu od hlavy až k ocasu. Rybu naporcujeme a na hodinu namočíme do mléka.
-
2
Porce ryby vyjmeme z mléka, do dutin vložíme kousky másla, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
-
3
Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a kousky ryby usmažíme dozlatova. Na talířích porce ryby pokapeme citronovou šťávou. Takto upravená ryba je velmi šťavnatá.
-
4
Rybu podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.